Exista nenumarate site-uri de unde poti descarca carti gratuite. Binenteles, formatul pentru descarcare este electronic, iar limbile in care aceste carti sunt disponibile sunt diverse, predominând totusi cele scrise in cele de circulatie internationala. Cu toate acestea, gasesti nenumarate carti scrise inclusiv in limba româna. Unde mai pui ca aceste site-uri sunt legale.

Îti propunem o scurta colectie de site-uri care ofera carti gratuite din toate categoriile. Nu ne propunem nici pe departe sa epuizam subiectul, de aceea te invitam pe tine sa ne aduci si alte sugestii la sectiunea comentarii. Cele pe care ti le recomandam mai jos sunt cunosucte din experienta personala. Poti citi despre GNU/Linux ori subiecte ce tin de istorie, stiinta, arta, religie filosofie etc., timp sa ai.

Project Gutenberg (http://www.gutenberg.org/)

Peste 45'000 de mii de carti in format electronic pot fi descarcate sau citite online gratie proiectului sustinut de (PGLAF) Project Gutenberg Literary Archive Foundation. Site-ul a fost fondat, conform Wikipedia, in anul 1971, de Michael Hart. Scopul acestuia este de a digitaliza, arhiva si distribui lucrari culturale aflate in proprietate publica.

Site-ul este conceput pentru a fi cât mai intuitiv cu putinta, exista chiar un top 100 al celor mai descarcate carti, dar si autori, actualizat zilnic, la 7 ori 30 de zile, cât si un catolog offline numai bun de descarcat si de studiat acasa, pe tableta ori computer. Sub câmpul unde puteti cauta autori ori titluri de carti am gasit un instrument foarte util care va prezinta cele mai noi carti adaugate pe site. Asadar, Proiectul Gutenberg este prima noastra recomandare.

Free-Ebooks (http://www.free-ebooks.net/)

La acest site este necesara inregistrarea pentru a putea profita la maxim de ceea ce ofera. Categoriile sunt diverse, iar numarul cartilor disponibile pentru descarcare gratuita este mare. Site-ul este intuitiv si poate multumi cele mai exigente gusturi in materie de diversitate. Pentru categoria VIP sunt disponibile si materiale in format EPUB sau Kindle.

Scribd (https://www.scribd.com/)

Pentru români, Scribd este mai mult decât cunoscut si folosit, indiferent daca vrei sa citesti despre Ubuntu. Debian sau Linux in general ori despre opera unui clasic. La fel ca la precedentul site, trebuie sa va inregistrati si, printre abonamentele existente, puteti descarca gratuit continut cu conditia de a incarca si voi ceva pe site. Diversitatea este mare, iar printre limbile in care puteti descoperi si descarca carti se afla si româna. De asemenea, puteti achizitiona carti.

Free computers Books (http://freecomputerbooks.com/)

Dupa cum chiar titlul sugereaza, acest site iti ofera o colectie impresionanta de carti gratuite al caror subiect tine de lumea computerelor. Practic, in cele peste 150 de subcategorii vei descoperi carti ce abordeaza subiecte precum limbaje de programare, matematica, carti tehnice, tutoriale etc.

Wikibooks (https://ro.wikibooks.org/)

Acest proiect nu iti ofera carti in format electronic, ci o colectie impresionanta si diversa de informatie. Disponibil in mai toate limbile importante, inclusiv in limba romana, site-ul isi propune sa ofere o experienta cit mai buna tuturor. Conform propriei descrierei, postata pe site, Wikibooks este o biblioteca libera, dezvoltata in mod colaborativ de catre participanti voluntari. Oricine poate edita paginile din Wikimanuale, astfel incât greselile sau inadvertentele care apar in articolele ce trateaza subiecte care va sunt familiare, ramân doar daca dumneavoastra decideti sa nu le corectati.

Wikipedia (https://ro.wikipedia.org/)

Despre acest site, accesat aproape de fiecare român nu mai este nimic de spus..

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  The new PinePhone Pro - the Pine64 flagship
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2531 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!