Meniu

Crust Technology, cea mai importanta platforma open-source de dezvoltare este finantata de initiativa Next Generation Internet a Comisiei Europene

Crust Technology Ltd, cu sediul in Irlanda, este finantata de initiativa Next Generation Internet a Comisiei Europene pentru a furniza platforma Corteza ca solutie cloud federata pentru partajarea inregistrarilor. Crust, fondatorul si intretinatorul Proiectului Corteza, va permite platformei sa partajeze componente selectate ale stratului de date sau modele de date intregi. Noile functii vor permite distribuirea mai usoara a datelor dar si a seturilor de date deschise create de organizatiile din sectorul public si mediul academic.

Corteza (Proiectul Corteza este construit pe o platforma cloud 100% open-source, auto-gazduita) ofera o alternativa cloud descentralizata, (precum Salesforce sau Microsoft Dynamics365) si poate fi gazduit local, intretinut si personalizat de sus in jos de catre organizatii - acordând suveranitate si control deplin atât organizatiilor, cât si utilizatorilor finali. Platforma Corteza este utilizata de corporatii cunoscute, din Fortune 1000 si de institutiile publice de mari dimensiuni.

„ Suntem incântati ca ni s-a oferit aceasta oportunitate de catre Programul NGI Zero al Uniunii Europene ”, spune Niall McCarthy, CEO al Crust Technology si presedinte al Proiectului Corteza. „Obiectivul nostru este de a oferi cloud-uri federate in care experienta utilizatorului si al administratorului sa arate, sa se simta si sa functioneze ca nori centralizati, dar care este, in practica, sa fie sustinuta de o arhitectura mai echitabila si descentralizata. ”

Corteza va fi disponibila pentru lansare in decembrie 2020. O suita completa de machete poate fi vizualizata pe https://cortezaproject.org/corteza-federation-previews .

Source: crust.tech

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign