Meniu

KDE si Pine64 anunta disponibilitatea unei noii editii PinePhone - KDE Community

Editia PinePhone - KDE Community include majoritatea caracteristicilor esentiale pe care un utilizator de smartphone le-ar putea astepta. Puteti urmari progresul dezvoltarii aplicatiilor si caracteristicilor in blogul Plasma Mobile .

Plasma Mobile este un descendent direct al desktop-ului Plasma al KDE cu aplicatii precum KDE Connect, care va permite sa conectati telefoane si desktopuri, cititorul de documente Okular , playerul de muzica VVave si altele, sunt disponibile atât pe desktop, cât si pe mobil.

Multumita unor proiecte precum Kirigami si Maui , dezvoltatorii pot scrie aplicatii care, nu numai ca ruleaza in medii multiple, dar care se adapteaza cu gratie crescând in format peisaj atunci când sunt afisate pe ecranul statiei de lucru si trecând la modul portret pe telefoane. Dezvoltatorii populeaza rapid Plasma Mobile cu programe esentiale, cum ar fi browsere web, ceasuri, calendare, aplicatii meteo si jocuri, toate acestea fiind implementate pe toate platformele, indiferent de aspect.

Telefonul PinePhone in sine este, de asemenea, pregatit pentru convergenta. Puteti utiliza orice doc USB-C pentru a-l conecta la dispozitive USB suplimentare (mouse, tastatura, stocare), monitoare externe sau chiar la o retea cu fir. De fapt, versiunea de 3 GB a PinePhone vine deja cu un astfel de andocare care ofera doua porturi USB suplimentare, un port video HD de dimensiuni mari si un port RJ45.

Vorbind despre hardware, comutatoarele PinePhone, situate sub capacul din spate si deasupra bateriei amovibile, va permit sa dezactivati modemul, WiFi / Bluetooth, microfonul si camerele si sunt special concepute pentru a va mentine confidentialitatea. Acest lucru se potriveste foarte bine cu viziunea comunitara a KDE despre „o lume in care fiecare are controlul asupra vietii sale digitale si se bucura de libertate si intimitate”.

Editia PinePhone - KDE Community are, de asemenea, un pret rezonabil, permitându-va sa va bucurati de un dispozitiv pe care puteti rula Plasma Mobile in urmatorii ani. Puteti fi unul dintre pionierii care testeaza si modeleaza cu feedback-ul dvs. sistemul mobil al viitorului.

Specificatii

Allwinner A64 Quad Core SoC cu GPU Mali 400 MP2
2 GB / 3 GB de memorie RAM LPDDR3
LCD de 5,95 ″ 1440 × 720, raport de aspect 18: 9 (sticla calita)
Micro SD bootabil
16 GB / 32 GB eMMC
Iesire video digitala HD
USB tip C (alimentare, date si iesire video)
Quectel EG-25G cu trupe din intreaga lume
WiFi: 802.11 b / g / n, cu o singura banda, capabil de hotspot
Bluetooth: 4.0, A2DP
GNSS: GPS, GPS-A, GLONASS
Vibrator
LED de stare RGB
Selfie si camera principala (respectiv 2 / 5Mpx)
Camera principala: OV6540 unica, 5MP, 1/4 ″, blit LED
Camera selfie: GC2035 unica, 2MP, f / 2.8, 1/5 ″
Senzori: accelerator, giroscop, proximitate, busola, barometru, lumina ambientala
3 comutatoare externe: sus, jos si putere
Comutatoare HW: LTE / GNSS, WiFi, microfon, difuzor, camere
Baterie Samsung J7 de 3000mAh cu factor de forma
Carcasa este din plastic negru mat
Mufa pentru casti

Source: kde.org

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign