Zorin OS 16 a fost reimprospatat cu o tema implicita noua, mai lustruita. De asemenea, au introdus noi opere de arta si imagini de fundal pentru desktop, un tapet dinamic care se modifica in functie de ora zilei.

Acum sunt disponibile mai multe aplicatii din magazinul de software din Zorin OS 16 . Acest lucru se datoreaza adaugarii repozitiei Flathub la sistemul de operare Zorin. Aplicatii si jocuri de la multi dezvoltatori independenti, precum si software direct de la nume mari precum Spotify, Zoom si Mojang.

Acum Zorin OS vine preincarcat cu cataloagele de aplicatii ale Flathub, magazinul Snap si depozitele Ubuntu si Zorin OS APT, precum si capacitatea de a instala pachetele .deb & AppImage si aplicatiile Windows (optional folosind WINE). Multumita acestui fapt, Zorin OS 16 are cea mai mare biblioteca de aplicatii disponibile pentru toate desktopurile Open Source.

Magazinul de software incorporat a primit, de asemenea, multe optimizari sub capota, precum si imbunatatiri ale interfetei cu utilizatorul pentru a face si mai usor gasirea si instalarea aplicatiilor din diferite surse. Daca o aplicatie este disponibila din mai multe surse (cum ar fi Flathub si magazinul Snap), puteti alege o alta sursa din meniul „Sursa” de pe pagina cu listarea aplicatiilor.

Când va conectati pentru prima data, Turul va va ghida prin notiunile de baza despre utilizarea si personalizarea desktopului, conectarea conturilor dvs. online, conectarea telefonului la computer utilizând Zorin Connect si instalarea software-ului de care aveti nevoie pentru a lucra si a te juca.

Zorin OS 16 introduce gesturi multi-touch touchpad, activate din cutie. Acum puteti comuta intre spatiile de lucru cu miscare fluida 1: 1 glisând 4 degete in sus sau in jos. Puneti pe touchpad 3 degete pentru a deschide prezentarea generala a activitatilor si a vedea instantaneu fiecare aplicatie care ruleaza pe spatiile de lucru.

Noua aplicatie Sound Recorder ofera un mod simplu de a inregistra sunet si voce si de a le reda. Aplicatia Sound Recorder se adapteaza fluxului de lucru si face inregistrarea audio usoara.

Desktopul Zorin OS 16 este acum mai personalizabil ca niciodata, datorita noilor setari pentru bara de activitati si panou. Pur si simplu faceti clic dreapta pe bara de activitati pentru a accesa Setarile barei de activitati.

Un desktop nou in Zorin Appearance, care seamana cu interfata implicita din Windows 10X. Aspectul desktopului Windows 10X va fi disponibil ca optiune in Zorin OS 16 Ultimate, care va fi lansat odata cu lansarea initiala stabila a Zorin OS 16 in aceasta vara.

Alte imbunatatiri

Scalare fractionata pentru afisaje de inalta rezolutie
Fisierele cu stea pentru acces usor in aplicatia Fisiere
Suport mai bun al cititorului de amprente digitale cu configurare mai simpla
Insigne de mesaje necitite si bare de progres in pictogramele barei de activitati
Afisati un cod QR pentru a va conecta cu usurinta dispozitivele la hotspot-ul Wi-Fi al computerului
Aplicatia Setari are acum un aspect de categorie reimprospatat, care este mai usor de navigat
Creati cu usurinta foldere de aplicatii in grila de aplicatii, glisând aplicatiile una pe cealalta (numai machete tactile, asemanatoare cu macOS si Ubuntu)
S-a trecut la noua aplicatie Photos pentru o gestionare mai simpla a fotografiilor
Dezactivat urmarirea si telemetria incorporate in Firefox pentru o navigare web mai respecta confidentialitatea
Experienta de pornire fara flicker (pe hardware acceptat)
Suport imbunatatit pentru hardware mai nou
Bazat pe Ubuntu 20.04 LTS

Cititi mai multe stiri/noutati despre Zorin OS aici ... Source: zorin.com

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  GeckoLinux [ROLLING] 999.210517 - Gnome 40, Cinnamon 4.8.6, Plasma 5.21.5, ...
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2316 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!