Jocul de actiune este un gen de jocuri video care se concentreaza pe provocarile fizice, inclusiv coordonarea mana-ochi, anticipare, si timpul de reactie. Avand in vedere popularitatea si longevitatea genului de joc de actiune,  cuprinde jocuri platforma, jocuri de lupta si jocuri cu impuscaturi. Uneori, in timp real jocuri de strategie sunt incluse, de asemenea, in gen.

Exista o gama larga de jocuri open source in acest domeniu. Jocuri de actiune se preteaza in mod remarcabil ca sursa de dezvoltare.

Jocurile prezentate aici sunt mentinute in mod activ, compatibil pe toate cele 3 platforme majore (si unele merg chiar dincolo de asta). Codul sursa este disponibil pentru fiecare joc prezent aici. Deci, poti sa te distrezi jucand s-au modand aceste jocuri dupa dorinta. In cazul in care jocul de actiune preferat nu se afla in lista de mai jos, fie nu este open source, sau pentru ca am limitat selectia la numai 7 titluri.

JOCURI ACTIUNE

The Secret Chronicles of Dr. M. - Secret Cronicile din Dr. M. (TSC) este un joc bidimensional platforma sidecrolling bazate pe OpenGL si SDL . Jocul dispune de un set bogat de niveluri , plus un editor de nivel avansat care va permite sa creati propriile niveluri. Acesta este insotit de un motor de scripting puternic , care utilizeaza mruby , o punere in aplicare minima a limbajului de programare Ruby .

Teeworlds - Teeworlds este un joc gratuit multiplayer online , disponibil pentru toate sistemele de operare majore . Batalie cu pana la 16 jucatori intr-o varietate de moduri de joc, inclusiv Team Deathmatch si capturarea steagului . Puteti chiar proiecta propriile harti!

Stunt Rally - joc de curse cu stil raliu, mai ales pe macadam. Acesta ofera o varietate bogata de 172 de piese in 34 de scenarii , de asemenea , pe alte planete. Exista 20 de masini de ales, 1 motocicleta, 3 nave spatiale . Moduri de joc includ: Single Race, Tutoriale, Campionate, provocari, Multiplayer si Screen Split. Track Editor permite crearea si modificarea piese. Acesta foloseste un drum generat 3D spline. Ambele rula pe GNU / Linux si Windows si sunt gratuit Libre Open Source Software - ul, licentiat sub GPLv3 .

Vega Strike - Comert, lupta, explorare intr-un vast univers. Vega Strike este construit pe partea de sus a OpenGL si ruleaza pe platforme Win / Lin / Mac.

Paintown - Side-scrolling, joc de actiune. Multe aspecte ale Paintown sunt personalizabile, din sistemul de meniuri la nivelurile si jucatorii care pot fi controlate. Paintown este foarte portabil. Pana in prezent , Paintown poate rula pe Windows, OSX, Linux, BSD, Wii, PS3, Android si alte sisteme.

NAEV - Naev este un joc despre explorarea spatiului, comertul si lupta. Jucatorii calatoresc in galaxie si castiga bani prin tranzactionare, luptand si efectuand misiuni.

Caracteristici principale: O galaxie mare, cu sute de planete si sateliti de explorat. In timp real, gameplay-ul semi-newtonian care aminteste de jocurile Escape Velocity. Multe nave diferite pentru a cumpara si pilot, si multe moduri de a personaliza fiecare dintre ele. Fractiuni multiple, fiecare avand un design unic al navei si personalitati. Open-source, adica libertate de modding. In prezent, Naev este un joc care poate fi jucat, insa este departe de a fi unul complet.

Cateva lucruri de retinut: acest joc este un proiect de hobby, nu un proiect de dezvoltare indie. Nu exista nici un plan final, nici un termen pentru "jocul terminat". Echipa Dev nu accepta donatii monetare, ci numai contributii directe la jocul in sine. Motorul de joc este scris in C. Misiunile sunt scrise in Lua. Nu, nu exista un multiplayer si probabil ca nu va fi.

OpenClonk - este un joc de actiune multiplayer gratuit in care poti controla clonks, fiinte mici , dar spiritual si agile umanoide. Jocul este , in principal despre minerit

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
@Gamer          gnulinux.ro
@Gamer
Un joc video este un joc electronic în care se interactioneaza cu o interfata grafica pentru a genera raspuns vizual pe un ecran
214 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!