Anul Linux Desktop este momentul cand Linux se ridica in cele din urma si devine un dominant al desktop - ului, inlocuind Windows . Marea majoritate a serverelor ruleaza Linux. Daca aveti un telefon Android, el ruleaza Linux. Chiar si internetul obiectelor si zona auto, ruleaza unele variatii de Linux .

Pentru a face lucrurile mai incurcate, piata desktop-ului in sine se schimba. Cat de multi oameni mai folosesc inca traditionalul desktop ? Laptop - urile si tabletele devin acelasi lucru. In acest caz , nu conteaza Android?

„Anul Linux Desktop “ va fi considerat anul in care traditional pe ecranul monitorului v-a fi GNU / Linux ( Ubuntu , Debian, Fedora, etc)si devine o alegere serioasa pentru utilizatorii non-tehnici.

Unul dintre principalele motive pentru care pentru Windows a crescut ajungand pe o pozitie dominanta in anii '90 a fost faptul ca a fost livrat impreuna in aproape fiecare calculator vandut. Cand ati cumparat un calculator, acesta avea instalat Windows si produse precum suita Office. Microsoft a fost genial cu acest lucru, inginerie cu dependenta de produsele lor. A fost atat de eficient incat guvernul SUA a trebuit sa intervina si sa trateze Microsoft ca un monopol.

Marea majoritate a calculatoarelor inca vin cu Windows instalat. Acum, insa, exista in mod clar alte optiuni. Mac - urile sunt mai populare decat au fost in trecut,  Google Chromebooks (ruleaza modificat Linux ) ofera o alternativa low - cost.

Pentru a fi perfect sincer, perspectivele pentru Linux inca nu sunt foarte bune. Dell ofera un laptop Ubuntu orientat doar catre dezvoltatori, iar sansele ca in magazinul local de produse electronice sa cumpar un calculator care ruleaza Linux sunt inca foarte mici.

Este Linux gata pentru utilizare de zi cu zi in masa? Absolut. Nu exista nici un motiv, pentru care nu se poate folosi Linux .

Desi este inca posibil sa se utilizeze Linux in modurile cele mai obscure imaginabil, majoritatea instalarilor Linux va ofera o experienta completa, functionala, si usor de utilizat. Daca instalati o distributie cum ar fi Ubuntu pe calculatorul dvs, veti gasi , probabil,  cele mai multe lucruri pe care le-ar dori cineva de la un  PC fara a fi nevoie s-a instalati extra - uri.

Instalarea pachetelor software nu este chiar perfecta. Cele mai multe dintre functiile pe care utilizatorii le- ar dori, sunt inca un pic greoaie .

Gamingul pe Linux este un subiect complex din pacate. Exista de fapt o cantitate surprinzator de mare de jocuri disponibile nativ pentru Linux. Servicii cum ar fi Steam si GoG sprijina Linux foarte bine. Steam chiar are peste 2000 de titluri disponibile pentru Linux . Cu toate acestea, jocurile disponibile pentru Linux tind sa fie titluri indie cu cateva nume mari provenind de la studiouri precum Feral Interactive.

Apoi, exista si lansatoare, cum ar fi PlayOnLinux, Lutris s-au Wine unde nu v-a functiona fiecare joc, existand oricum o multime de jocuri pe care le puteti juca prin Wine.

Hardware suportat fost o mare problema in trecutul Linux.. Acum, insa, ca nu e cazul. Marea majoritate a dispozitivelor functioneaza imediat pe sisteme Linux.

Software - ul este o alta poveste.  O multime de softuri comerciale nu au suport pentru Linux. Nu e la fel de rau cum pare, totusi. Comunitatea open-source a creat un ecosistem cu continut bogat in jurul Linux , care ofera tot ce ai putea avea nevoie vreodata.

Este 2018 „Anul Linux Desktop ?“ Nu. De fapt, ideea este un pic ridicola. Nu va fi un an in care toata lumea incepe sa utilizeze Linux. In prezent este si va continua sa fie o miscare treptata.

Microsoft sprijina Linux pe platforma lor Azure, deoarece are sens din punct de vedere de afaceri . Nu e prea departe un viitor pentru o versiune Windows ce poate folosi kernel - ul Linux, deoarece este mai economic sa se dezvolte in acest fel.

In orice caz , 2018 nu va fi „Anul Linux Desktop “. Linux este un sistem de operare modern si este absolut suficient de matur si stabil pentru utilizarea de zi cu zi pentru desktop. Incearca-l. Ai putea sa te indragostesti de el.

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  |  Nitrux 1.4.0 - the latest software updates, bug fixes and performance impro...
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2299 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!