Meniu

Ubuntu 18.10 Data lansarii, caracteristici noi, imbunatatiri

Codul oficial al Ubuntu 18.10 a fost dezvaluit în luna mai ca ... "Cosmic Cuttlefish". " Cosmic " este un adjectiv care se refera la univers. De asemenea, este folosit informal pentru a descrie ceva deosebit de mare, mare sau "din aceasta lume", de exemplu, "o eliberare a proportiilor cosmice".

O " sepie " este un animal marin cu opt brate si ochi în forma de "w". Potrivit Wikipedia , Cuttlefish au una cu cele mai mare rapoart de dimensiuni ale creierului vs corp ale tuturor nevertebratelor.

Ubuntu 18.10 Data lansarii

La fiecare 6 luni Canonical a lansat o noua versiune a sistemului de operare Ubuntu bazat pe Linux. Unul în aprilie, unul în octombrie.

Spre deosebire de actualizarile obisnuite ale Ubuntu, care sunt lansate adesea, aceste versiuni reprezinta o îmbunatatire semnificativa (gratuita) care aduce noi caracteristici noi, trucuri de proiectare, actualizari de software si multe altele pe desktop.

Data de lansare a Ubuntu 18.10 este 18 octombrie 2018, desi acest lucru poate fi modificat. Pe aceasta data, voi (si oricine altcineva) veti putea descarca Ubuntu 18.10 de pe site-ul oficial Ubuntu ca o imagine ISO pe 64 de biti, precum si din "oglinzi" si un torent oficial.

Va fi, de asemenea, posibil sa faceti upgrade la Ubuntu 18.10 din Ubuntu 18.04 LTS - desi va trebui sa modificati manual setarile de actualizare pentru a face acest lucru. Înainte de aceasta exista oportunitatea de a va ajuta sa-l testati Programele Ubuntu 18.10 zilnice sunt disponibile pentru descarcare, iar o versiune beta a Ubuntu 18.10 va fi disponibila pentru a o încerca în septembrie 2018.

Noi caracteristici în Ubuntu 18.10

Desi sunt înca în stadiu de dezvoltare, câteva lucruri sunt deja cunoscute: 

1. O noua tema

Cuttlefish-ul cosmic va folosi comunitatea "Community theme" ca tema desktop implicita. Redesign-ul afecteaza fiecare parte a spatiului de lucru, de la ecranul de conectare la desktop si cuprinde o tema GTK3, tema Shell pentru GNOME si pachetul de icoane "Suru".

2. Integrarea Android

Integrarea Android cu Ubuntu este o posibilitate pentru Cosmic . Acest lucru va include lucruri cum ar fi partajarea de fisiere, notificari Android pe desktop si chiar posibilitatea de a va atinge ecranul telefonului dvs. ca un mouse!

3. Desktop-ul GNOME 3.30

Urmatoarea actualizare majora a mediului desktop GNOME se va desfasura în cursul acestui an. GNOME 3.30 este probabil sa prezinte o multime de îmbunatatiri legate de performanta, precum si obisnuitul buff si polish atât pentru desktop-ul GNOME Shell, cât si pentru aplicatiile de baza precum Nautilus.

Exista, de asemenea, o posibilitate de noi ecrane de conectare GNOME .Desi nu a fost confirmat, probabil ca Ubuntu 18.10 va fi livrat cu versiunea GNOME 3.30 în mod implicit. 

4. Aplicatii mai rapide

Aplicatia Snap apps, ca parte a desktopului implicit. Dezvoltatorii Snappy vor sa "îmbunatateasca în mod semnificativ" timpul de pornire a aplicatiilor Snap, un bugbear care are nevoie de o reglare fina. Deschiderea unei aplicatii Snap trebuie sa fie la fel de rapida ca o aplicatie obisnuita. 

5. Alte modificari:

 - Setarile Thunderbolt 3 din Centrul de control
 -  Kernel-ul Linux 5.0
 - Setari de sunet îmbunatatite
 - Modul "latime de banda redusa"
 - Suport multimonitor în GDM
 - Deblocarea prin amprenta
 - Îmbunatatiti performanta playerului video

Aceasta lista nu este definitiva! Va puteti astepta la mai multe schimbari si evolutii care pot fi adaugate.

Va rugam sa retineti ca este doar în stadiile incipiente de dezvoltare. S-ar putea sa nu vedeti multe modificari, dar s-ar putea sa gasiti o multime de bug-uri si caracteristici lipsa.

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign