Meniu

3 aplicatii jurnal pentru desktopul Linux

Pastrarea un jurnal, chiar si neregulat, poate avea mai multe beneficii. Este nu numai terapeutic ci poate indica progresul în viata si sa-ti amintesti ce ai facut bine si ce ai facut gresit.

Nu conteaza ce motivele ai pentru a tine un jurnal , exista o varietate de moduri în care poti sa faci acest lucru. Ai putea folosi creion si hârtie. Ai putea folosi o aplicatie web-based. Sau te-ai putea întoarce la un fisier text umil. O alta optiune este de a utiliza o aplicatie-jurnal dedicata. Exista mai multe instrumente foarte flexibile si foarte utile pentru desktopul Linux.

RedNotebook

RedNotebook

Din cele trei aplicatii jurnalizarea descrise aici, RedNotebook este cel mai flexibil. O mare parte din aceasta flexibilitate vine de la template - uri sale. Aceste sabloane v-a permit sa înregistrati gânduri personale sau minute de întâlnire, planifica o calatorie, sau jurnal un apel telefonic. De asemenea , puteti edita sabloanele existente sau pentru a crea unul.

Formatati intrarile dvs. jurnal folosind marcare care este ca Markdown. Puteti adauga, de asemenea, etichete la intrarile dvs. jurnal pentru a le face mai usor de gasit. Doar faceti clic sau tastati o eticheta în panoul din stânga al aplicatiei, si o lista de intrari de jurnal corespunzatoare apare în panoul din dreapta.

Mai mult decât atât, puteti exporta toate sau o parte sau doar una dintre intrarile dvs. jurnal text simplu, HTML, LaTeX, sau PDF. Înainte de a face acest lucru, puteti vedea daca va arata ca un fisier PDF sau HTML facând clic pe butonul de previzualizare de pe bara de instrumente.

În general, RedNotebook este un usor de utilizat, dar flexibil in aplicare. 

Lifeograph

Lifeograph

Lifeograph are un aspect similar cu RedNotebook. Aplicatia face jurnalizarea usoara prin pastrarea lucruri simple si ordonate.  Puteti adauga etichete la intrarile dvs. jurnal pentru a va organiza mai bine si sa le gasiti.

Lifeograph are o pereche de caracteristici ce mi se pare deosebit de utila. În primul rând, puteti crea mai multe jurnale, un jurnal de lucru si un jurnal personal. În al doilea rând este abilitatea de a proteja prin parola jurnalele. 

Almanah Diary

Almanah Diary

Almanah Diary este un alt instrument foarte simplu de jurnalizare.  Este simplu, dar asi face treaba. Cât de simplu? Almanah permite, de asemenea,  criptarea jurnalului. Exista o caracteristica de a importa fisiere necriptate în aplicatia 

Ai o aplicatie de jurnal preferata? Lasâ-ne un comentariu.

 

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign