Meniu

Serverele cloud functioneaza acum si cu cipurile ARM

In timp ce procesoarele ARM sunt înca limitate în primul rând la telefoanelor mobile si dispozitivele IO, arhitectura a câstigat încet teren în centrele de date. Costul lor redus (în comparatie cu chip - urile x86 dominante de Intel si AMD) si cerintele de putere mica le pot face perfecte pentru anumite sarcini de lucru. Aproape toti producatorii de servere ofera acum servere bazate pe ARM, precum si mai multe  distributii Linux comerciale, ofera arome pentru ARM.

„Speranta este ca ARM devine o alternativa destul de solida pentru arhitectura x86-based si mai multe centre de date începe de sprijin de servere bazate pe ARM,“ Avi Cavale, co- deexpediat fondator si CEO, a declarat într - un interviu. „Cei mari furnizori de cloud încep sa se gândeasca in a oferi masini bazate pe ARM..... Noi credem ca nu este vorba daca va fi, este doar când va fi .“

La începutul anului trecut Microsoft a anuntat ca a lucrat cu cipurile ARM Cavium si Qualcomm si a declarat ca arhitectura a avut potentialul de a în cele din urma  a oferi mai mult de jumatate din capacitatea sa de centru de date in cloud. În iunie, Hewlett Packard Enterprise si Departamentul Energiei a anuntat ca acestea au lucrat cu cel mai mare supercomputer bazat pe ARM, de asteptat sa fie în up si disponibil pâna la sfârsitul verii.

„Exista o multime de beneficii ce puteti obtine prin rularea masini bazate pe ARM“, a spus Cavale. „Daca rulati clustere Kubernetes, nu exista nici un motiv sa nu rulati o arhitectura x86. Ai putea rula pe o infrastructura ARM, iar cererea dvs. este doar orice alta aplicatie container care ruleaza pe dispozitivul Kubernetes.“

Platforma linie de asamblare pentru DevOps“ , a anuntat astazi ca platforma functioneaza acum cu codul scris pentru procesoare ARM si poate rula pe servere ARM. Platforma este disponibil ca  software-as-a-service care pot fi instalate pentru a rula local. 

Chriss

chriss@system ~ $ hwinfo --short
  • | 48 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign