Meniu

Serviciile publice din Groenlanda, Suedia si in curand Germania folosesc OS2datascanner

OS2datascanner, scanerul de conformitate GDPR din Danemarca genereaza rapoarte privind respectarea normelor europene privind protectia datelor si confidentialitate.

OS2datascanner cauta date sensibile in e - mailuri, fisiere si alte surse de date, stocate local sau pe platforme bazate pe cloud, inclusiv Microsoft Office365, SharePoint si echipe, precum si servicii de partajare de fisiere , cum ar fi Dropbox si Google Drive.

Solutia este dezvoltata de Magenta, un specialist danez in sursa deschisa de la OS2 (comunitate de servicii publice din Danemarca care isi pune in comun eforturile in dezvoltarea instrumentelor open source).

Dezvoltatorii de la Magenta pregatesc in prezent integrarea OS2datascanner cu Grafana, (instrument open source de analiza si raportare a datelor). Acest lucru va permite serviciilor publice sa utilizeze OS2datascanner fara a fi nevoie sa creeze linkuri catre orice instrumente de raportare proprietare.

„Odata ce vom avea suport pentru Grafana complet, OS2datascanner va fi complet autonom”, spune managerul de proiect Thomas Ottosen.

Software-ul poate fi configurat pentru a crea rapoarte pentru departamente. De asemenea, poate raporta membrilor personalului, adescoperind care e-mail sau fisier contine, de exemplu, un numar de securitate sociala sau alte date personale care nu ar trebui pastrate sau arhivate. Rapoartele subliniaza, de asemenea, fisierele care, conform GDPR, sunt prea vechi pentru a fi pastrate.

OS2datascanner nu creeaza copii sau inregistrari. Datele sunt scanate si pastrate numai in memorie. Utilizatorii pot face clic pe linkuri pentru a accesa fisiere si e-mailuri, apoi pot decide ce actiune sa ia.

OS2datascanner este deja utilizat de 12 municipalitati din Danemarca, inclusiv orasele Ballerup, Slagelse si Vordingborg.

În afara Danemarcei, software-ul este utilizat de autoritatile fiscale din Groenlanda, Suedia (o municipaliate) este pe cale sa inceapa un proiect pilot, iar in curand si in Germania.

Source: magenta.dk

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign