Meniu

Zorin OS 16 Lite - o noua tema implicita, mai rafinata plus o bara de activitati rescrisa de la zero

Zorin OS 16 Lite este sistem de operare simplificat, conceput pentru a rula pe computere cu specificatii slabe. Zorin OS 16 Lite a fost reimprospatat cu un aspect reinnoit si rafinat, cu o noua tema implicita, mai rafinata.

Bara de activitati din panou este complet noua si rescrisa de la zero pentru a se integra mai bine in desktop. Acum afiseaza previzualizarile ferestrelor când treceti cu mouse-ul peste pictograma unei aplicatii, oferindu-va o imagine de ansamblu asupra fluxului dvs. de lucru.

Noul Tur de la Zorin OS 16 este cel mai bun loc pentru a va ghida prin elementele de baza despre cum sa utilizati Zorin OS 16 Lite, sa personalizati desktopul si sa instalati software-ul de care aveti nevoie pentru a lucra si a va juca.

Magazinul de software din Zorin OS 16 Lite vine acum preincarcat cu catalogul de aplicatii Flathub, magazinul Snap, depozitele Ubuntu si Zorin OS APT. Magazinul de software incorporat a primit, de asemenea, multe optimizari sub capota, precum si imbunatatiri ale interfetei cu utilizatorul pentru a facilita si mai usor gasirea si instalarea aplicatiilor din diferite surse. Daca o aplicatie este disponibila din mai multe depozite (cum ar fi Flathub si magazinul Snap), puteti selecta din care sa instalati.

Zorin OS vine acum cu o baza de date incorporata care detecteaza fisierele de instalare Windows, astfel incât sistemul sa va poata ghida prin procesul de instalare. Daca sistemul recunoaste fisierul .exe sau .msi pe care ati facut dublu clic, va va sugera automat sa instalati aplicatia sau jocul (sau cea mai apropiata alternativa) din sursa recomandata, indiferent daca este un pachet nativ din magazinul de software sau un Program de instalare optimizat pentru Linux pentru un joc pentru PC in Lutris sau Steam.

Noua aplicatie Sound Recorder ofera acum o modalitate simpla de a inregistra sunetul si de al reda.

Scalare fractionata pentru afisaje de inalta rezolutie
Noua aplicatie de redare muzicala dedicata: Rhythmbox
Urmarirea si telemetria au fost dezactivate in mod prestabilit in Firefox pentru o experienta de navigare pe web care sa respecte mai mult confidentialitatea
Experienta de pornire fara pâlpâire (pe hardware acceptat)
Instalarile criptate pot crea acum o cheie de recuperare
Suport imbunatatit pentru hardware mai nou
Cel mai recent mediu desktop XFCE 4.16
Bazat pe Ubuntu 20.04.3 LTS

Zorin OS 16 Lite va fi acceptat cu actualizari software si corectii de securitate pâna in aprilie 2025.

Source: zorin.com

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign