Meniu

GCompris 2.0 contine multe activitati noi si imbunatatite

GCompris 2.0 vine sub capota cu multe activitati noi si imbunatatite plus remedieri si imbunatatiri. Mai jos este un rezumat al modificarilor.

Activitati noi:

Mouse-ul bebelusului este pentru copiii care invata sa interactioneze pentru prima data cu un computer.
Oware este un joc traditional de strategie african, care poate fi jucat impotriva computerului sau cu un prieten.
În codificarea caii (absoluta sau relativa), copiii trebuie sa ofere un set de directii pentru a urma o cale definita intr-o grila.
Decodificarea cailor (absoluta sau relativa) este invers. Copiii trebuie sa creeze calea corespunzatoare unui set definit de directii.
În Învatare cantitati, scopul este de a numara câte articole sunt necesare pentru a reprezenta o cantitate.
În Învatati numerele zecimale, copiii decupeaza unitatile in bucati pentru a invata conceptul de numere zecimale.
Învata adunarile zecimale si Învata scaderile zecimale foloseste aceleasi principii ca si Învata numerele zecimale, dar de data aceasta pentru a exersa aceste operatii.
Cu ordonarea numerelor, copiii pot exersa ordonarea numerelor in ordine crescatoare sau descrescatoare.
Cu Comandarea literelor, copiii pot exersa comandarea literelor in ordine alfabetica sau in ordine inversa.
Ordonarea propozitiilor este un pas inainte in care copiii pot exersa cititul si gramatica prin sortarea partilor unei propozitii.
Pozitiile este o activitate de invatare a termenilor care descriu pozitia relativa a unui obiect.

Activitati imbunatatite:

Electricitatea analogica are un nou set de nivel tutorial.
Labirintul de programare are un nou set de date care contine operatii in bucle, iar imaginile sale tutorial sunt acum traduse.
Activitatile cu palarie magica au noi seturi de date pentru copiii mai mici.
În sistemul solar folosim acum zilele si anii Pamântului ca unitate pentru toate planetele.
În activitatile de Geografie, toate hartile au fost redesenate si actualizate, folosind proiectii mai bune si in format svg. De asemenea, am adaugat harti noi pentru fiecare parte a Asiei (Est, Sud-Est, Sud, Centru si Vest).
Imagini noi si imbunatatiri vizuale pentru activitatile Hanoï, Scrisoarea lipsa, activitatile pe bani, Vânatorul de fotografii, Vopsea simpla si Tangram.
O noua extensie Inkscape pentru a ajuta la crearea de harti si puzzle-uri (https://invent.kde.org/education/gcompris/-/tree/master/tools/inkscape).

GCompris 2.0 contine 33 de limbi. 26 sunt traduse integral: (azerbaidjan, albaneza, basca, portugheza braziliana, engleza britanica, catalana, catalana (valentiana), chineza traditionala, olandeza, estona, finlandeza, franceza, greaca, ebraica, maghiara, indoneziana, italiana, lituaniana, malayalam, poloneza, portugheza, româna, slovena, spaniola, suedeza, ucraineana). 7 sunt traduse partial: (germana (96%), norvegiana nynorsk (96%), belarusa (83%), macedoneana (82%), bretona (80%), turca (76%) si rusa (76%).

Ca de obicei, puteti gasi pachete cu aceasta noua versiune pentru GNU/Linux, Windows, Android, Raspberry Pi si macOS pe pagina de descarcare . Aceasta actualizare va fi disponibila in curând in magazinul Android Play, depozitul F-Droid si magazinul Windows.

Source: gcompris.net

FlorinM

Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
  • | 2708 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign