Principala schimbare in aceasta versiune este un nou GCC 10.2.0, Glibc 2.32 si Binutils 2.35.1 Toolchain. O mare parte a distributiei a fost reconstruita pe acest nou Toolchain, inclusiv o stiva actualizata la 2.66 Glib2. Mesa s-a mutat in seria 20.2 si pentru kernel a fost posibila din nou actualizarea (mutata la 5.8.18), datorita crearii unor patch-uri AUFS personalizate.

Ca intotdeauna cu aceasta distributie rolling, veti gasi cele mai recente pachete pentru desktopul Plasma, ce include Frameworks 5.76.0, Plasma 5.20.3 si Aplicatiile KDE 20.08.3. Toate construite pe Qt 5.15.1. Modificarile pentru Plasma 5.20 includ un nou comportament de grupare pentru Managerul de activitati, notificarile vor fi notificate acum când sistemul dvs. este pe punctul de a ramâne fara spatiu pe disc, chiar daca directorul dvs. de acasa se afla pe o partitie diferita si Setarile sistemului au adaugat Caracteristica setari. Nou adaugat la Plasma pentru KaOS este plasma-disk, acesta va va oferi o noua optiune in kinfocenter pentru a vedea starea tuturor hard disk-urilor / sdd.

Pentru programul de instalare Calamares, exista acum o optiune de a utiliza un fisier swap in loc de o partitie swap (implicit este inca partitie swap). Lucrarile continua pentru mutarea majoritatii modulelor in QML, cel mai recent este userq, este aproape gata de utilizare, dar nu este inca inclus in aceasta versiune.

Noile aplicatii adaugate includ Walt Disney Animation Studios SeExpr, o expresie incorporabila, folosita de Krita 4.4, Stellarsolver, un Astrometric Plate Solver folosit de Kstars si Plasma-systemmonitor, un viitor inlocuitor QML pentru Ksysguard.

Actualizarile la baza acestei distributii includ Glib2 2.66.3, GMP 6.2.1, Cmake 3.19.0, Ruby 2.7.2, Git 2.29.2, Opencv 4.5.0, Poppler 20.11.0, Mesa 20.2.2, NetworkManager 1.26 .4, Openvpn 2.5.0, pachete Texlive pentru 2020, Linux 5.8.18 si Qt 5.15.2.

Tema Midna folosita in Kaos a fost rearanjata pentru anul 2020, cea mai mare schimbare fiind trecerea de la QtCurve la Kvantum pentru stilul de aplicare. Ksplash este simplificata , cu imagini in miscare mai putin, tema SDDM are un contrast mai bun. Complet nou este tematica pentru systemd-bootloader , disparut este fondul negru standard cu text alb, in schimb, veti vedea o optiune bine integrata cu restul temei Midna. Programul de incarcare grub a fost actualizat pentru a urma un aspect similar cu sistemul de incarcare a sistemului.

Cititi mai multe stiri/noutati despre KaOS aici ...

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!