Primul lucru pe care l-ati putea observa la noua versiune este noul logo.

Fedora Workstation se concentreaza pe desktop si, in special, este orientat catre dezvoltatorii de software care doresc o experienta de sistem de operare Linux „doar functioneaza”. Aceasta versiune prezinta GNOME 40 , urmatorul pas in calculul concentrat, fara distrageri. GNOME 40 aduce imbunatatiri navigarii, indiferent daca utilizati un trackpad, o tastatura sau un mouse. Grila si setarile aplicatiei au fost reproiectate pentru a face interactiunea mai intuitiva. Puteti citi mai multe despre ce s-a schimbat si de ce intr-un articol din revista Fedora din martie.

Fedora CoreOS este o editie Fedora emergenta. Este un sistem de operare minimal, care se actualizeaza automat, pentru a rula sarcini de lucru containerizate in siguranta si la scara. Ofera mai multe fluxuri de actualizare care pot fi urmarite pentru actualizari automate care apar aproximativ la fiecare doua saptamâni. În prezent, urmatorul flux se bazeaza pe Fedora Linux 34, cu testarea si fluxurile stabile de urmat. Puteti gasi informatii despre artefacte lansate care urmeaza fluxului urmator din pagina de descarcare si informatii despre cum sa utilizati aceste artefacte in Documentatia Fedora CoreOS .

Fedora IoT ofera o baza solida pentru ecosistemele IoT si pentru cazurile de utilizare a computerelor de margine. Cu aceasta versiune, am imbunatatit suportul pentru dispozitivele ARM populare precum Pine64, RockPro64 si Jetson Xavier NX. Unele sistem i.MX8 de pe dispozitive cu cip precum 96boards Thor96 si Solid Run HummingBoard-M au suport hardware imbunatatit. În plus, Fedora IoT 34 imbunatateste suportul pentru câinii de supraveghere hardware pentru recuperarea automata a sistemului. ”

Indiferent ce varianta de Fedora utilizati, veti obtine cele mai recente actualizari. Pachete de limbaje de programare, inclusiv Ruby 3.0 si Golang 1.16. În Fedora KDE Plasma, sa trecut de la X11 la Wayland ca implicit. Dupa introducerea BTRFS ca sistem de fisiere implicit pe variantele de desktop in Fedora Linux 33, sa introdus o compresie transparenta pe sistemele de fisiere BTRFS .

Cititi mai multe stiri/noutati despre Fedora aici ... Source: fedoramagazine.org

 • What is your reaction?
 • powered by Verysign
 • like gnulinux.ro
  Like
 • unmoved gnulinux.ro
  Unmoved
 • amused gnulinux.ro
  Amused
 • excited gnulinux.ro
  Excited
 • angry gnulinux.ro
  Angry
 • sad gnulinux.ro
  Sad
TENDINTA  
FlorinM          gnulinux.ro
FlorinM
Utilizator Linux - Solus OS, pasionat de calatorii.
2685 articole
In context • Comment
 • powered by Verysign

Nici un comentariu inca. Fii primul!