Meniu

Realitatea virtuala sau realitatea augmentata - care este mai buna

Realitatea virtuala si realitatea augmentata par sa fie aceleasi, atunci când auziti acesti termeni, cu siguranta par asemanatori, dar nu sunt, de fapt reprezinta o idee total diferita. Aceste doua tehnologii au parcurs un drum lung de-a lungul timpului si progreseaza constant. Când vorbim despre realitatea virtuala, aceasta implica crearea sau demonstrarea unei lumi create total de computer, va ofera si optiunea de a interactiona cu ea, in asa fel incât sa credeti ca lumea respectiva este reala. În general, pentru a experimenta realitatea virtuala, se foloseste o casca, astfel incât utilizatorul sa nu-si perceapa imprejurimile si sa se scufunde in aceasta lume fictiva.

Pe de alta parte, realitatea augmentata se refera la acea combinatie intre lumea reala si cea virtuala, prin procese computerizate, care face ca experienta vizuala sa se imbunatateasca, adaugând caracteristici, astfel incât oamenii sa poata interactiona. Pentru a asista la acest tip de realitate, aveti nevoie de o camera video, un computer sau chiar un smartphone sau tableta.

Realitatea virtuala si realitatea augmentata, care este mai buna Ceea ce cauta realitatea augmentata este ca realitatea este perfectionata, adaugând orice tip de lucruri care sa fie percepute de simturile noastre. Acest proces incearca sa suprapuna realitatile compozite combinându-l cu contextul nostru real, oferindu-i caracteristici mai bune. Pe de alta parte, realitatea virtuala se bazeaza mai mult pe inlocuirea mediului nostru, folosind diferite dispozitive, astfel incât sa putem experimenta senzatia de a fi intr-un loc diferit, adaugând fantezie. Daca ceea ce cautati este sa va transportati intr-o realitate elaborata pentru a iesi din rutina, aceasta alternativa va va fascina. Ambele tehnologii au anumite caracteristici care sunt foarte asemanatoare, dar cu un obiectiv diferit, intrucât una cauta sa te separe de realitate, iar cealalta sa o imbunatateasca si sa adauge detalii.

O diferenta destul de notabila este gradul in care va puteti scufunda in sistem, deoarece asa cum am mentionat deja in realitatea virtuala se cauta o imersiune totala, inlocuind lumea noastra reala, in acest sistem nu exista nicio posibilitate de a interactiona cu realitatea. obiecte. Pe de alta parte, in realitatea augmentata, puteti avea un pic din ambele realitati, deoarece virtualul si realul sunt amestecate intr-un mod foarte natural, imersiunea nu este totalitara, veti avea intotdeauna aceasta legatura cu realul.

Deci, care dintre cele doua este mai bun? Depinde de tine, alegând care se potriveste cel mai bine intereselor tale.

John Doe

Articole publicate de la contributori ce nu detin un cont pe gnulinux.ro. Continutul este verificat sumar, iar raspunderea apartine contributorilor.
  • | 340 articole

Nici un comentariu inca. Fii primul!
  • powered by Verysign